fbpx
Καλώς ήρθατε στο mediteam.gr .Η κάθε δημοσίευση στο mediteam.gr συνιστά επιστημονική εργασία του υπογράφοντος αυτήν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή για λήψη ή διακοπή φαρμάκων η διενέργεια συγκεκριμένης ιατρικής πράξης . Κάθε ασθενής θα πρέπει να συμβουλεύεται το γιατρό του και να μη λαμβάνει φάρμακα χωρίς τις οδηγίες του ιατρού του. Το blog mediteam.gr αναρτά δημοσιεύσεις με στόχο την ενημέρωση για ιατρικά θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική , χωρίς αυτό να σημαίνει κατ´αναγκη ότι οι απόψεις του κάθε συγγραφέα είναι ταυτόσημες με αυτές του διαχειριστή .
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διακοπές; Η λίστα με τα απαραίτητα για το δέρμα!

Διακοπές; Η λίστα με τα απαραίτητα για το δέρμα!

Όλοι αυτή την περίοδο ετοιμαζόμαστε για διακοπές μακριά από την πόλη σε παραλίες και εξοχές. Οι προετοιμασίες μας περιλαμβάνουν τα πάντα από εισιτήρια ως ρούχα και παιδικά παιχνίδια για τη θάλασσα. Είναι όμως απαραίτητο να έχουμε μαζί μας και κάποια βασικά προϊόντα φροντίδας και περιποίησης δέρματος. Κι αυτό γιατί με την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τα πολυάριθμα έντομα, τις μέδουσες και τσούχτρες στη θάλασσα είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει κάποιο ζήτημα υγείας του δέρματος, δικό μας ή και των παιδιών μας. Για αυτό ας λάβουμε τα μέτρα μας εγκαίρως!

Ξεκινάμε πάντα από το τι μπορούμε να έχουμε μαζί μας:

1)Αντηλιακό γαλάκτωμα ή κρέμα κατάλληλα για την ηλικία και τον τύπο του δέρματός μας. Να θυμόμαστε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ παιδικά αντηλιακά με ανόργανα φίλτρα και παχιά στρώση στο δέρμα τους. Οι ενήλικες μπορούν να χρησιμοποιούν αντηλιακό ενηλίκων με ευρεία κάλυψη για UVA και UVB ακτινοβολία και οπωσδήποτε με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30. Επίσης τα αντηλιακά πρέπει να ταιριάζουν και με τον τύπο του δέρματός μας. Έτσι τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται προϊόντα με πιο mat υφή από τα κανονικά ή ξηρά, ενώ σε περιπτώσεις ακμής πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αντηλιακά κατάλληλα για δέρματα με τάσεις ακμής. Δε ξεχνάμε ότι το αντηλιακό χρειάζεται περίπου 15-20 λεπτά για να απορροφηθεί, εφαρμόζεται ανά δίωρο κυρίως τις ώρες υψηλής επικινδυνότητας 11πμ-4μμ και ανανεώνεται πάντα μετά τη βουτιά στη θάλασσα κυρίως στα παιδιά.

2)Προϊόντα περιποίησης after sun. Φροντίζουν και ενυδατώνουν το δέρμα ενώ βοηθούν στην ταχεία αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων πρώτου βαθμού που είναι πάρα πολύ συχνά το καλοκαίρι. Τα προϊόντα περιποίησης  after sun είναι σε μορφή γαλακτώματος κι ανανεώνονται όσο συχνά το απαιτεί το ταλαιπωρημένο δέρμα. Συχνά τα μπερδεύουμε με το αντηλιακό, ωστόσο διαφέρουν. Ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φαγούρα, βοηθούν στο γρήγορο ξεκοκκίνισμα και προλαμβάνουν το ξεφλούδισμα και τις πανάδες.

3)Κρέμα για αντιμετώπιση τσιμπημάτων από έντομα ή τσούχτρες. Ιδανικοί είναι οι συνδυασμοί τοπικού κορτικοειδούς και αντιβιοτικού κι εφαρμόζονται 2 ή 3 φορές την ημέρα. Αντιμετωπίζουν τόσο το πρήξιμο όσο και την πιθανή τοπική επιμόλυνση από το τσίμπημα. Η  εφαρμογή αντισταμινικού τζελ που είναι διαδεδομένη λόγω της ανακουφιστικής της δράσης από τη φαγούρα μπορεί να χρησιμοποιείται αρχικά ως πρώτη βοήθεια μετά το τσίμπημα. Καλό είναι να αποφεύγεται να εφαρμόζεται συστηματικά στη συνέχεια γιατί μπορεί να πυροδοτήσει η ίδια δερματίτιδα. Το αντισταμινικό τζελ δεν αντιμετωπίζει πιθανές μολύνσεις.

4)Εντομοαπωθητικά σπρέι και κρέμες κατάλληλα για παιδιά και ενήλικες. Δεν ξεχνάμε ότι τα κουνούπια είναι φορείς ασθενειών και τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι προληπτικοί υγειονομικοί ψεκασμοί έχουν ατονήσει….Προϊόντα με σιτρονέλα και άλλα αιθέρια έλαια είναι αποτελεσματικά χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς. Τα  εφαρμόζουμε σημειακά σε ακάλυπτα μέρη του σώματός μας  και ανανεώνουμε ανά δίωρο.

Τα παραπάνω προϊόντα δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία και μεταφέρονται πολύ εύκολα παντού. Σε περίπτωση που χρειαστείτε πιο ειδικές οδηγίες καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε το Δερματολόγο σας έστω και τηλεφωνικά προτού πραγματοποιήσετε την επίσκεψη στο τοπικό φαρμακείο. Καλό καλοκαίρι!

Αναδημοσίευση από το www.kazakos-derma.gr

http://www.kazakos-derma.gr
Τα άρθρα του γιατρού στο mediteam.gr 
https://mediteam.gr/category/καζακοσ-χ/
Διαδυκτιακό κανάλι:
YouTube

Ακολουθείστε τον ιατρό στα social:


Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να ακουστούν αυτά που σκεφτόμαστε στη καθημερινότητα της δουλειάς μας .
Μια παρέα από ανθρώπους που ασχολούνται με την επιστήμη της ιατρικής και γενικότερα με θέματα υγείας , από το δικό του πόστο έκαστος ( και όχι απαραίτητα όλοι γιατροί ) είπαμε να γράψουμε αυτά που έχουμε να πούμε.

Εγγραφη email

εγγραφειτε και μείνετε ενημερωμένοι
Loading

Copyright © 2018-19 Mediteam.gr

To Top